Menu
A+ A A-

Nesmetano odvijanje saobraćaja

  • Objavio:   Redakcija

stanje putevi saobracaj bulozi sarsSaobraćaj je danas pojačanog intenziteta i na svim putevima u Republici Srpskoj se odvija bez zastoja. Vozi se po suvim, a na istoku mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je za Sarajevo-RS iz AMS Republike Srpske.

Vozačima skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja savjetujemo oprezniju vožnju, poštovanje saobraćajne signalizacije (posebno na dionicama sa aktuelnim radovima) i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja.

Federacija BiH:

Na putevima u FBiH danas se saobraća po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. S obzirom da se danas očekuje pojačan intenzitet vozila, vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Do 13:30 h do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu  M-6 Stolac-Ljubinje, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 08 do 17 h vozila će saobraćati usporeno,  jednom trakom.

Granični prelazi:

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza, na jugu na izlazu, a na sjeveru na ulazu u BiH. Na GP Doljani na izlazu se čeka oko 2 sata, a na ulazu oko 30 minuta, navode iz AMS Republike Srpske.

Na GP Gradiška na ulazu u BiH se čeka do 45 minuta, pa preporučujemo korištenje GP Donja Gradina, gdje nema dužih zadržavanja.Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se na ulazu u Hrvatsku čeka oko 2 sata.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS