Studenti UIS-a uspješno odbranili master radove u Gentu

Napišite komentar

studenti uis master gentStudenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu po prvi put su odbranili master radove na nekom od evropskih univerziteta kao učesnici studentske razmjene Erazmus + programa.

Master radove su uspješno odbranili Radojka Tadić i Dragan Despotović sa Tehnološkog fakulteta Zvornik koji su u okviru Erazmus + programa razmjene pet mjeseci pohađali nastavu na Katoličkom univerzitetu Luven (KU Leuven) u Gentu u Belgiji.

Po prvi put je i jedan od članova komisije bio predstavnik UIS-a, prodekan za nastavu na Tehnološkom fakultetu doc. dr Dragan Vujadinović.

Prilikom posjete belgijskom univerzitetu, održan je sastanak na kom su učestvovali predstavnici UIS-a prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjić i prodekan Vujadinović i predstavnici "KU Leuven" akademski direktor prof. dr Frank Bert (Frank Baert), šef Tehnološkog kampusa "KU Leuven" prof. dr Liven de Striker (Lieven De Strycker) i koordinator internacionalnih projekata Tehnološkog kampusa "KU Leuven" Gert de Lepeler (Geert De Lepeleer).

Delegacija belgijskog univerziteta istakla je da je veoma zadovoljna dosadšnjom saradnjom sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, te da će nastojati da prošire saradnju, naročito sa studijskim programima tehničkih fakulteta.

Sagovornici su se usaglasili da saradnja na razmjeni studenata trebalo da postane praksa jer doprinosi usavršavanju studenata, kao i obostranom podizanju kvaliteta nastave.

Učešće u ovakvim komisijama doprinosi jačanju međunarodne saradnje i internacionalizacije, na čemu su predstavnici UIS-a intenzivno radili u prethodnom periodu.

 

Ovdje napišite svoj komentar...
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh