Menu
A+ A A-

Lara Gorančić predsjedavajuća Predsjedništva beba na Sokocu

  • Objavio:   Redakcija

konferencija beba sokolacU organizaciji Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, Grada Istočno Sarajevo i Opštine Sokolac juče je na trgu ispred zgrade Opštine održana 18. po redu Konferencija beba.

Prema podacima, posljednjih godina u Sokocu rađa se sve više beba. Oko stotinu najmlađih sugrađana uveličalo je ovaj veliki dan.

Ovogodišnje tročlano predsjedništvo čine, najmlađa beba rođena u prošloj godini Lara Gorančić, najmlađa beba sa najviše braće i sestara, član porodice Ćeranić, djevojčica koja još nije dobila svoje ime.

Treći član predsjedništva je najstarija beba rođena 29. juna prošle godine, Nikola Neđić. 

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica svečano je otvorio 18. "Konferenciju beba" zahvalivši se svima koji su dali doprinos da se organizuje ovaj događaj.

"Odavde kreće život našeg grada. Nastavićemo pomagati našim sugrađanima, a na prvom mjestu su nam najmlađi, koji su budućnost naše opštine. Bilježimo rast nataliteta između dva Vidovdana, što je za svaku pohvalu", istakao je Bjelica.

Ispred Grada Istočno Sarajevo, koji je jedan od sponzora ovog dešavanja, prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić.

"Pozdravljam budućnost opštine Sokolac, ali i budućnost Republike Srpske. Grad Istočno Sarajevo po prvi put uzeo je učešće na ovoj konferenciji. Djeci želim lijepu i zdravu budućnost, a roditeljima još djece", istakao je Vučetić.

Ispred Crkvene opštine Sokolac prisutne je pozdravio đakon Milan Đukić.

"Roditelji , nemojte nikad da smetnete sa uma da poslije onoga što vaše dijete stekne u porodici, sve ostalo je nadogradnja.  Ako postavimo dobre temelje, onda je lako izgraditi sve. Osnova porodice je poštovanje koje treba da bude uzajamno. Učeći od odraslih, djeca postaju dobri ljudi i korisni članovi društvene zajednice", rekao je Đukić.

Nagradu dječija kolica dobili su mališani koji čine tročlano predsjedništvo, a svim ostalim bebama uručeni su prigodni pokloni.

 

Autor teksta: Bojana Arbinja

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 29 jun 2017 11:42

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS