Menu
A+ A A-

Studentsko pozorište Pale osvojilo nagradu za najbolju režiju

  • Objavio:   Miljan Rasevic

laktasi nagrade 2017Učešćem na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta, održanom proteklog vikenda u Laktašima, glumci Studentskog pozorišta Pale vratili su se u svoj grad sa vrijednom nagradom.

Žiri 12. Internacionalnog festivala amaterskog teatra "Laktaši 2017" radio je u sastavu: dr Ljiljana Čekić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, dr Nataša Glišić, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Oni su Studentskom pozorištu Pale dodijeli nagradu za najbolju režiju za predstavu "186. stepenik", kojom su se Paljani predstavili publici na pomenutom festivalu. Predstava je rađena po tekstu Borislava Pekića, a u režiji Nemanje Kostića.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Ðoković rekao je za Sarajevo-RS da je ovo uspjeh kompletne ekipe ovog pozorišta, jer su uspjeli da se predstave u najbolje svjetlu i pokupe najbolje moguće kritike za nastup na Internacionalnom festivalu.

"To je dokaz da iz godine u godinu podižemo nivo organizacije i kvaliteta ove trupe. Izuzetno sam ponosan na kompletnu ekipu jer su dali sve od sebe i pokazali nevjerovatnu energiju i slogu", rekao je Ðoković za naš portal.

On je dodao da su se ponijeli kao porodica, što je u suštini i svrha ovog pozorišta.

Prema njegovim riječima, organizacija festivala je bila na zavidnom nivou i krajnje profesionalna, a ljudi koji su u organizaciji čine sve da festival postaje iz godine u godinu sve ozbiljniji i kvalitetniji.

Tokom četiri festivalske večeri prikazano je sedam predstava u takmičarskom dijelu:

- "Put oko sveta" autora Branislava Nušića, u režiji Jovane Mirković, Dramski studio "Daske" Laktaši (Republika Srpska)
- "O usamljenosti – Gospodin Foka", autora Gordana Mihića, u režiji Milana Pletela, Dramski studio AKUD-a "Sonja Marinković" Novi Sad (Srbija)
- "Odjeci", po motivima drame "Čas" Ežena Joneska, u režiji Gorana Bjelanovića, Bjelopoljsko pozorište (Crna Gora)
- "Veronika", autora i reditelja Tihomira Kosića, Scena Sisak (Hrvatska)
- "Hadersfild", autora Uglješe Šajtinca, u režiji Andrije Stojkovića, Akademsko pozorište SKC Niš (Srbija)
- "186. stepenik", autora Borislava Pekića, u režiji Nemanje Kostića, Studentsko pozorište Pale (Repulika Srpska)
- "Srpska drama", autora Siniše Kovačevića, u režiji Bogdana Milojevića, Pozorište mladih "Abrašević" Kragujevac (Srbija).

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 29 jun 2017 13:58
nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:955 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS