Menu
A+ A A-

Služen parastos za 14 poginulih boraca VRS u Pribnju

  • Objavio:   Miljan Rasevic

mihajlo paradjina parastos pribanj sarsSluženjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomen obilježje u mjestu Blatine - Pribanj, kod Pala, danas je odata počast za 14 poginulih srpskih boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je za Sarajevo-RS da je današnji pomen organizovan u okviru obilježavanja Vidovdana i kalendara za obilježavanje značajnih datuma i događaja u Republici Srpskoj.

Parađina je istakao da je Vidovdan kroz istoriju vezan za srpski narod i da taj praznik ima bogatu istoriju na ovim prostorima, još od bitke na Kosovu do danas.

"To je otpor snage, pobjede i jedinstva za opstanak i očuvanje naroda", dodao je Parađina.

Poručio je da je Republika Srpska najvrijednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata koja se nalazi na velikim iskušenjima, kako političkim, bezbjednosnim, tako i ekonomskim i socijalnim.

Kako ističe, bitno je da prekinemo svađe i počnemo rješavati životna pitanja da bi se omogućio kvalitetniji život građana u svim društvenim sferama.

Parastosu su prisustvovali porodice poginulih boraca, ratni komandanti, sveštenstvo Crkvene opštine paljanske i predstavnici opštine Pale i grada Istočno Sarajevo.

 

Poslednji put izmenjenosreda, 28 jun 2017 15:09

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS