Menu
A+ A A-

Putovanja planirati u jutarnjim ili večernjim časovima

  • Objavio:   Redakcija

stanje na putu bulozi sarsSaobraćaj se danas na većini puteva u Republici Srpskoj odvija odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Mjestimično, na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, može biti sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz AMS Republike Srpske za naš portal su rekli da je zbog veoma visokih dnevnih temperatura, vozačima se savjetuje da putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnijim poslijepodnevnim časovima, i da prave češće pauze tokom vožnje.

Na svim dionicama, bez obzira na vremenske i saobraćajne  uslove, savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i poštovanje postavljene putne signalizacije.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BIH

Na većini puteva u FBiH, saobraća se uz umjerenu frekvenciju vozila. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na putnom pravcu M-15 Šuica-Livno, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na dionici magistralnog puta M-6 Stolac - Ljubinje, u vremenu od 05:30 do 13:30 sati, dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja, zbog radova na deminiranju terena.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Doljani, Ivanica i Gabela. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas, od 09:00 do 13:00h, zbog ispitivanja nosivosti  mosta preko rijeke Une, biće obustavljen saobraćaj na dionici mag.puta M-4,od raskrsnice ulica Njegoševa i Nadežde Petrović,u blizini graničnom prelazu Novi Grad- Dvor.

 

Poslednji put izmenjenoUtorak, 27 Juni 2017 13:09

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije