Menu
A+ A A-

Prijedlog Ane Brnabić o sastavu nove vlade stigao u Skupštinu

  • Objavio:   Redakcija

vlada srbije zgrada2U Skupštinu Srbije stigao je prijedlog mandatarke Ane Brnabić o sastavu nove vlade, sa četiri potpredsjednika i 18 resora, saznaje "Tanjug".

Članovi kabineta buduće premijerke Ane Brnabić prema prijedlogu su: prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednik vlade ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsjednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike.

Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićevu bi na mjestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom prijedlogu, zamijenio Branko Ružić.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Јadranka Јoksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević.

Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavicu Đukić Dejanović, Milana Krkobabića i Nenada Popovića.

Očekuje se da predsjednica parlamenta zakaže sjednicu na kojoj će mandatarka Brnabić predstaviti svoj ekspoze i na kojoj će se birati nova vlada.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS