Menu
A+ A A-

Stefan Janković predsjednik beba na Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

konferencija beba pale 2017 1Dječak star samo sedam dana Stefan Janković izabran je danas na 18. "Konferenciji beba" održanoj u SPC "Peki" na Palama, na kojoj je ukupno učestvovalo 160 beba dobi do dvije godine.

Stefanov prvi zamjenik je Saška Gaco, rođena 17. juna i starija je od Stefana dva dana, dok je drugi zamjenik Maša Grujića, koja ima dvije godine i najstarija je beba na današnjoj konferenciji.

Stefanova majka Milica Janković novinarima je rekla da je njoj i suprugu Stefan prvo dijete i da su ponosni na njega što je donio titulu u kuću.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da paljanska "Konferencija beba" ima dugu tradiciju, te da je na Palama i nastala, a sada se održava u cijeloj Republici Srpskoj.

"Ponosan sam zbog broja prijavljenih beba, ali bi trebalo da ih je više. Zbog toga, kroz pronatalitetnu politiku izdvajamo sredstva kako bi se djeca više rađala, jer je samo tako moguć opstanak na ovim prostorima", istakao je Jugović.

Opština Pale će nastaviti da podržava ovu manifestaciju, a danas je načelnik Jugović uručio pomoć od 400 KM višečlanoj porodici koja je učestvovala na 18. Konferenciji beba.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Marko Sikima istakao je da je ovakav tip konferencije postigao svoj cilj, a to je da podstakne svijest kod mladih  o značaju zdravije porodice u društvu.

Organizator 18. "Konferencije beba" na Palama su Kulturno-sportski centar Pale u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a pokrovitelji su opština Pale, grad Istočno Sarajevo i organizacija "World Vision".


 

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 26 jun 2017 22:34

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS