Menu
A+ A A-

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga

  • Objavio:   Miljan Rasevic

policijska uprava ulaz sarsPolicijska uprava Istočno Sarajevo obilježila je 26. jun - Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, javnom kampanjom pod nazivom "Izbjegni zamku", saopšteno je za Sarajevo-RS iz PU Istočno Sarajevo.

U okviru ove kampanje, policijski službenici PU Istočno Sarajevo danas su dijelili promotivni materijal u Ulici Zmaj Jovina, opština Istočno Novo Sarajevo, čime su upozorili građane sa osnovnim informacijama o drogama, izgledu, štetnom djelovanju, simptomima koje uzrokuju kod lica koja konzumiraju narkotike, kao i savjet roditeljima kako da prepoznaju i reaguju ukoliko primjete da njihova djeca konzumiraju narkotike.

Prema saopštenju iz PU Istočno Sarajevo, cilj kampanje je da preventivno djeluje na suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstava, kao i da utiče na širenje svijesti kod građana o štetnosti i posljedicama konzumiranja opojnih droga.

Policijska uprava Istočno Sarajevo je u proteklih pet mjeseci tekuće godine registrovala četiri krivična djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga" za koje su podnesena četiri izvještaja, rečeno je u Policijskoj upravi za naš portal.

Registrovano je šest prekršaja iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske, za koje su podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. Policijski službenici Uprave pronašli su i oduzeli izvijesnu količinu različite opojne droge heroina, kokaina, marihuane kao i tableta ekstazija.

Policijska Uprava Istočno Sarajevo nastavlja svoj preventivni rad na suzbijanju i zloupotrebi krijumčarenja droga i apeluje na građane da svoja eventualna saznanja, u vezi zloupotrebe opojnih droga, prijave policiji i tako direktno učestvuju u zaštiti života djece i mladih.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS