Menu
A+ A A-

Planinari osvojili Maglić iz dva pravca

  • Objavio:   Miljan Rasevic

maglic uspon 2017Više stotina planinara iz Republike Srpske i zemalja okruženja danas se popelo na Maglić, najveći bh. vrh od 2.386 metara nadmorske visine, u okviru tradicionalne akcije "Vidovdanski uspon na Maglić".

Ovu akciju su organizovali Planinarski savez Republike Srpske i Planinarsko društvo "Zelengora" iz Foče. Osim iz Foče, u osvajanju Maglića učestvovali su brojni planinari i iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Banjaluke, Prijedora, Rijeke i drugih gradova širom bivše Jugoslavije.

Peli su se iz dva pravca, preko Prijevora na bosanskoj strani i Trnovačkog jezera na crnogorskoj strani Maglića.

Akcija je počela juče kada se veliki broj planinara najprije okupio na Prijevoru, na visini od 1.668 metara nadmorske visine, odakle možete vidjeti prelijep pejzaž i vrhove Volujaka, Snježice i Zelengore.

Iako se radi o vrlo teškom usponu sa Prijevora do vrha Maglića, ovu dionicu je bez većih problema uspjelo savladati 170 planinara, dok se sa Trnovačkog jezera put vrha Maglića uputilo oko 100 planinara.

Turistička organizacija opštine Foča je na Prijevoru obezbjedila planinarima trpezu sa domaćim specijalitetima, a ujedno je predstavila bogatu turističku ponudu ove opštine.

Planinari se sutra vraćaju sa Maglića, te tako završavaju ovogodišnju, tradicionalnu, akciju "Vidovdanski uspon na Maglić".

 

 

 

Poslednji put izmenjenosubota, 24 jun 2017 18:18
nazad na vrh

Turizam

Radio Sa-RS