Menu
A+ A A-

Pristižu prvi gosti na inauguraciju predsjednika Vučića

  • Objavio:   Redakcija

inauguracija vucica1U Palati Srbije u 18:00 časova počela je svečana inauguracija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na kojoj prisustvuje oko 5.000 gostiju. Među gostima su brojni predsjednici država i vlada, ministri spoljnih poslova, brojne diplomate i javne ličnosti.

Hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na aerodromu je sačekala Zorana Mihajlović, a na "prvu loptu" pažnju je privukla njihova nevjerovatna fizička sličnost.

Gostima će biti služena vina proizvedena u Srbiji, a gostima će takođe biti služeni isključivo tradicionalni srpski specijaliteti - gibanica, proja, peglana kobasica. Obezbjeđenje specijalnim senzorima proverava sve automobile kojima se dovoze zvanice do Palate Srbija.

U Palatu Srbija oko 17:30 časova su počeli da pristižu prvi gosti, a među njima primjećeni su Nebojša Čović i Dejan Radonjić, predsjednik i trener  KK "Crvena zvezda", i Milenko Grčić, direktor EPS-a.

Ispred Palate Srbije već se formirao poveliki red. Među pristiglima su i NBA košarkaš Boban Marjanović i tim menadžer "Crvene zvezde" i reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Kolinda Vučiću donijela čokoladice

Vučić se tokom dana već sreo u odvojenim sastancima sa više visokih zvanica među kojima su bili potpredsjednik Ruske Federacije Dmitrij Rogozin, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, sva tri člana bosanskog Predsjedništva i evropski komesar za proširenje Johanes Han.

Koncert dobrodošlice izvešće predstavnici Škole za muzičke talente iz Čuprije, dečji horovi izvešće himnu Srbije "Bože pravde", a potom će se zvanicama obratiti predsjednik Vučić.

Šefove država obezbjeđivaće ponaosob pripadnici najelitnijih jedinica policije i vojske. U obezbjeđenje su uključeni SAJ, Žandarmerija, "Kobre", kao i Uprava za obezbeđenje MUP-a.

Nema dekoltea ni đuskanja

Da podsjetimo, svi gosti moraju da imaju svečanu garderobu, pa su za gospodu predviđena tamna odijela ili svečana uniforma, a za dame prikladne haljine. Nije predviđeno da dame dolaze u haljinama sa dekolteima, da se poljupcima čestira Vučiću.

Pred sam kraj inauguracije, u planu je obilazak svih salona u Palati, a svaki će tematski pokrivati određenu regiju Srbije. U njima će biti predstavnici turističkih organizacija koji će goste upućivati u "prirodne ljepote i istoriju" raznih dijelova Srbije.

Na ovaj način biće predstavljene Južna, Istočna, Centralna i Zapadna Srbija, kao i Vojvodina, KiM, Raška oblast i Beograd. Zanimljivo je i da se u programu u kontekstu regija pominje i "Inovacija i moderne tehnologije".

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS