Menu
A+ A A-

Povoljni uslovi za odvijanje saobraćaja

  • Objavio:   Redakcija

lukavica radomira putnika maj sarsPovoljne vremenske prilike karakterišu nesmetano odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina  upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se po suvom kolovozu.

Radi postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice" na autoputu Gradiška-Banja Luka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. Molimo vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Miniranje terena

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi  do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, navode iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Nesmetano se saobraća na većini puteva u FBiH. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.  Uz povoljne vremenske prilike, povećan je broj biciklista i motociklista u saobraćaju, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Zbog radova na asfaltiranju danas do 20 sati, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj kod mjesta Donji Tičići.  Za vrijeme obustave, kao alternativni pravac koristi se autoput A-1.

Danas počinju i radovi na deminiranju terena na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje, na području općine Stolac. Za vrijeme izvođenja radova, moguće su povremene, polusatne obustave saobraćaja, navode iz BiHAMK-a.

Na ostalim dionicama gdje se izvode radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Sarajevo-Mostar, M-17 Doboj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres, kao i magistralne puteve na području Sanskog Mosta (M-15)  i  Živinica (M-18).

GRANIČNI PRELAZI

Na većini graničnih prelaza u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije