Menu
A+ A A-

Počelo ljeto, danas sunčano vrijeme

  • Objavio:   Redakcija

vrelo suncano rijeka voda sarsNa sjevernoj hemisferi ljeto je počelo jutros u 6:24. Istovremeno danas, 172. dana u godini, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima, saopšteno je iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković" u Beogradu.

Na dan početka ljeta obdanica je najduža, a noć najkraća. Prvog dana ljeta dan će trajati skoro 16 časova, a noć osam i po časova. Ljetni period će trajati sve do 22. septembra, kada počinje jesen.

Tokom današnjeg dana, 21. juna, u većini krajeva Republike Srpske preovladavaće pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme uz lokalni razvoj oblaka koji će usloviti popodnevne pljuskove i grmljavinu na zapadu i sjeverozapadu, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Prema večeri očekuje se još po koji grmljavinski proces na sjeverozapadu i u Semberiji, navode meteorolozi.

Vjetar će biti slab zapadnog i sjeverozapadnog smijera. Јutarnja temperatura vazduha od 11°C do 16°C, na jugu i sjeveru ponegdje oko 18°C, u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 29°C do 34°C, lokalno na sjeveru stepen, dva viša, a u planinskim predjelima od 24°C.

Temperatura vazduha izmjerena u 12:00 časova u Istočnom Sarajevu iznosi 30°C, dok je na Palama nešto niža, 26°C. Na Sokocu je u isto vrijeme izmjeren 21°C.

 

 

Poslednji put izmenjenosreda, 21 jun 2017 12:42
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com