Menu
A+ A A-

"Zvezda" na Malti, "Voša" i "Mladost" dobro prošli

  • Objavio:   Redakcija

crvena zvezda plavsaSrbiju će u kvalifikacijama za, drugo po kvalitetu, evropsko takmičenje, predstavljati tri kluba, a nešto ranije smo saznali ko će biti rivali "Crvene zvezde", "Vojvodine" i lučanske "Mladosti" na startu takmičenja.

Žrijebom koji je održan u 13 časova odlučeno je da "Crvena zvezda" na startu odmjeri snage sa "Florijanom" (Malta), "Vojvodina" je za rivala dobla "Ružomberok" (Slovačka), a najteži posao čeka Lučance koji će na megdan sa "Interom" iz Bakua (Azerbejdžan).

Ukoliko uspješno "preskoče" prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu Evrope srpski klubovi će igrati u drugom kolu, a parovi su unaprijed žrijebani.

Crveno-bijeli iz Beograda i Novog Sada imali su status nosilaca na žrijebu za drugo kolo, dok je "Mladost" ponovo bila u grupi nenosilaca.

U žrijeb se od drugog kola uključilo još šesnaest klubova među kojima su "Galatasaraj", "Astra", "Hajduk" Split i drugi.

Može se reći da je žrijeb bio dobar za srpske predstavnike, s tim što vicešampionu sigurno neće biti svejedno hoće li u Kazahstan, kao 2015. godine, ili u komšijsku Bugarsku.

"Vojvodina" je izvukla protivnika iz Norveške, čini se da to nije loša solucija, premda je norveško prvenstvo u toku, a "Bran" trenutno zauzima treće mjesto sa skorom 6-4-2. "Mladost" teži posao čeka na startu, dok bi u drugom kolu mogla na lakšeg rivala.

Utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 13. i 20. jula, a u međuvremenu će biti obavljen žrijeb za treće kolo kvalifikacija.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS