Menu
A+ A A-

Uskoro počinje gradnja kuće porodici Pavlović

  • Objavio:   Miljan Rasevic

jugovic sastanak pavlovici sarsVlasnici i predstavnici lokalnih paljanskih kompanija danas su održali sastanak sa sekretarom Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelenom Petrović i predstavnicima opštine Pale o načinu pomoći pri izgradnji porodičnog doma porodici Pavlović iz Vrhprače kod Pala.

Na sastanku, održanom u sali Skupštine opštine, prisustvovalo je sedam predstavnika lokalnih kompanija koji su, zajedno sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem i sekretarom OO CK Pale Jelenom Petrović, iznijeli svoje prijedloge na koji način se mogu uključiti u gradnju kuće u mjestu Donja Ljubogošta, gdje ova porodica ima zemljište.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su učesnici današnjeg sastanka motivisani istom pričom, a to je da se sagradi dom porodici Pavlović.

"U narednih deset dana počećemo sa pripremnim radovima, a Opština će pomoći oko infrastrukture, gdje spadaju priključni i radovi na elektroinstalaciji, vodovodu i kanalizaciji", rekao je Jugović i dodao da se nada da će projekat biti završen najkasnije za četiri mjeseca.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelena Petrović nije krila oduševljenje zbog činjenice da su se na današnjem sastanku pojavili brojni predstavnici lokalnih kompanija koji su izdvojila značajna sredstava i materijal za izgradnju kuće Željki Pavlović i njene tri kćerke.

"Svi smo pozitivno iznenađeni brojem ljudi koji su se danas odazvali, imamo ljude koji će da ponude krovnu konstrukciju, građevinski materijal, unutrašnje radove, tako da, započeli smo lijepu priču i uskoro ćemo početi sa gradnjom", kaže Petrovićeva.

Direktor preduzeća "Stanišić d.o.o." iz Pala Njegoš Poljaković istakao je da se rado odazvao pozivu iz Opštine i OO CK Pale, te se priključili ovoj, kako kaže, humanoj akciji.

"Konkretno, firma "Stanišić" u ovoj akciji će učestvovati sa kompletnom ugradnjom stolarije na ovom objektu", dodao je Poljaković.

Pomoć stiže i iz opštine Istočni Stari Grad, a na današnjem sastanku prisustvovao je i Dragiša Radonja, koji je u ime Siniše Gavrilovića koji živi u Španiji, a rodom je iz ove opštine, došao da ponudi pomoć za pomenutu porodicu.

Radonja je istakao da gospodin Gavrilović, koji iz opravdanih razloga nije prisustvovao sastanku, je ponudio pomoć u vidu plaćanja majstorskih radova ili izgradnje krovne konstrukcije na kući.

Dragan Jugović, brat Željke Pavlović, izrazio je veliku zahvalnost svima koji su se uključili u ovu akciju da pomognu njegovoj sestri, te dodao da je srećan što se humanost, koju je očekivao, pokazala na djelu.

Željka Pavlović, samohrana majka, živi sa svoje tri maloljetne kćerke u selu Vrhprača na oko trideset kilometara udaljenom od centra Pala, a prema riječima sekretara OO CK Pale Jelene Petrović, humani sugrađani su joj do sad, putem koncerta i žiro računa, sakupili oko 4.000 KM.

Porodici Pavlović možete pomoći uplatom na žiro račun Crvenog krsta Pale kod NLB Razvojne banke na broj 562-012-0000229-409 sa naznakom za pomoć porodici Pavlović.

 

 

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 19 jun 2017 11:36

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS