Menu
A+ A A-

Studentsko pozorište Pale učestvuje na Internacionalnom festivalu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

186 stepenik premijeraStudentsko pozorište Pale nastupiće 25. juna 2017. godine na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta sa predstavom "186. stepenik", koju su nedavno premijerno izveli pred paljanskom publikom.

Direktor pozorišta Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da je premijera predstave naišla na pozitivne ocjene kod domaće publike, pa su zbog toga odlučili da repriziraju premijeru.

"Predstava je rađena po režiji Nemanje Kostića, a prema tekstu radio drame Borislava Pekića koja je zasnovana na istinitom događaju sa početko osamdesetih godina", kaže Đoković.

Ističe da se radnja predstave odvija u Londonu, gdje novinar "Guardina" Majkl Higins i bivši logoraš Emanuel Goldman pokušavaju "odmrsiti klupko" istorije zapetljano u žici nacističkog logora Mathausen iz 1943. godine.

"Predstava je naišla na pozitivne ocjene kod publike na Palama, zbog čega smo jako zadovoljni", dodao je Đoković.

U predstavi, koja će se naći na programu Internacionalnog festivala u Laktašima, igraju Veljko Đoković i Nemanja Popović u glavnim ulogama, dok u sporednim ulogama igraju Janko Jugović, Boško Krljaš i Nemanja Kostić.

Predstava je zakazana za 19:00 časova.

 

 

 

 

nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:774 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS