Menu
A+ A A-

Studentsko pozorište Pale učestvuje na Internacionalnom festivalu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

186 stepenik premijeraStudentsko pozorište Pale nastupiće 25. juna 2017. godine na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta sa predstavom "186. stepenik", koju su nedavno premijerno izveli pred paljanskom publikom.

Direktor pozorišta Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da je premijera predstave naišla na pozitivne ocjene kod domaće publike, pa su zbog toga odlučili da repriziraju premijeru.

"Predstava je rađena po režiji Nemanje Kostića, a prema tekstu radio drame Borislava Pekića koja je zasnovana na istinitom događaju sa početko osamdesetih godina", kaže Đoković.

Ističe da se radnja predstave odvija u Londonu, gdje novinar "Guardina" Majkl Higins i bivši logoraš Emanuel Goldman pokušavaju "odmrsiti klupko" istorije zapetljano u žici nacističkog logora Mathausen iz 1943. godine.

"Predstava je naišla na pozitivne ocjene kod publike na Palama, zbog čega smo jako zadovoljni", dodao je Đoković.

U predstavi, koja će se naći na programu Internacionalnog festivala u Laktašima, igraju Veljko Đoković i Nemanja Popović u glavnim ulogama, dok u sporednim ulogama igraju Janko Jugović, Boško Krljaš i Nemanja Kostić.

Predstava je zakazana za 19:00 časova.

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS