Menu
A+ A A-

BiH počela pripreme za Balkansko juniorsko prvenstvo

  • Objavio:   Miljan Rasevic

bih trening juniori paleJuniorska ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za predstojeće Balkansko prvenstvo koje se od 27. juna do 1. jula održava u SPC "Peki" na Palama.

Selektor juniorki Ilijana Dugandžić rekla je danas za Sarajevo-RS  da su ona i djevojke prezadovoljne uslovima i smještajem na Palama, te da od svog tima očekuje pozitivan rezultat na prvenstvu.

Istakla je da na raspolaganju ima širi spisak sa više od 20 djevojaka, koji će u narednim danima do početka prvenstva biti skraćen na 12, koliko je potrebno za registraciju.

"Djevojke su došle spremne, nemamo problema sa povredama što je najvažnije i drago mi je zbog toga. Cilj nam je dati maksimum u svakoj utakmici i ja vjerujem u njih, te s toga očekujem povoljne rezultate", rekla je Dugandžićeva za naš portal.

Ona je dodala da poštuje protivnike i da protivničke ekipe nisu nimalo jednostavne.

"Ne potcjenjujemo protivnike, protiv svakoga ćemo igrati maksimalno ozbiljno i spremni smo na borbu i dosta odricanja. Nadam se da ćemo ostvari sve što želimo", rekla je ona.

Na širem spisku reprezentacije BiH nalaze se i Paljanke Nikolina Klačar i Milica Kusmuk, koje će pokušati, tokom priprema, da se nametnu Dugandžićevoj.

Milica Kusmuk je za Sarajevo-RS rekla da je srećna što se našla na spisku selektora BiH za ovo prvenstvo, te da će se potruditi da se izbori za najboljih 12 igračica.

Dodala je da se radi o jakoj konkurenciji i da neće biti nimalo lako, ali da će dati sve od sebe da debituje za nacionalni tim BiH.

Istog mišljenja je i njena doskorašnja saigračica iz ŽOK "Jahorina" Nikolina Klačar koja je za naš portal rekla da joj je velika čast što je došla na pripreme.

"Velika mi je žalja da uđem među 12 igračica, potrudiću se koliko mogu jer je konkurencija zaista velika", dodala je Klačareva.

U pripremama reprezentacije BiH selektoru Ilijani Dugandžić pomagaće i trener ŽOK "Jahorine" Danilo Tadić, koji važe za tehničke organizatore i domaćine ovog prvenstva.

Na prvenstvu će nastupiti osam nacionalnih timova koji će ukupno odigrati 20 mečeva, po četiri svakog dana. U grupi "A" sa Bosnom i Hercegovinom igraće Crna Gora, Moldavija i Kosovo, dok će se u grupi "B" takmičiti Srbija, Albanija, Turska i Rumunija.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS