Menu
A+ A A-

Na smrt izbo oca 22 puta

  • Objavio:   Redakcija

izbo oca aleksinacAleksandar se tereti da je na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao oca sa čak 22 uboda nožem.

"Za teško ubistvo, izvršeno na podmukao i svirep način, primjerena kazna bila bi 20 godina zatvora", rekao je zastupnik tužilaštva u završnoj riječi, u Višem sudu u Nišu.

Jedina olakšavajuća okolnost je činjenica da je, u trenutku izvršenja krivičnog djela, optuženi bio mlađi punoljetnik. Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa. Kada je Srđan pao na zemlju, ubadao ga je u besu još 17 puta u grudi.

Prema iskazu optuženog, tragedija se dogodila dok su otac i sin bili u alkoholisanom stanju. Kad je Srđan pao u lokvi krvi, Aleksandar se vratio u kuću, zapalio cigaretu i sjeo da se odmori.

Po dolasku policije, Aleksandar je detaljno opisao čitav događaj. Kao motiv zločina, istakao je na sudu navodno seksualno zlostavljanje kojem je bio izložen.

Tužilaštvo je reklo da smatra da je to manipulacija za umanjenje kazne i insistiralo je da se djelo kvalifikuje kao svirepo ubistvo.

Advokati Aleksandra Marinkovića, iznijeli su stav po kome je reč o ubistvu na mah za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izricanje presude zakazano je za 3. jul.

Majka vjeruje sinu

Glavnom pretresu prisustvovala je i majka ubice, Valentina Mitić, bivša supruga ubijenog Srđana. Ona je angažovala branioce i vjeruje da je Aleksandar počinio zločin zato što je bio zlostavljan.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS