Menu
A+ A A-

Otvoreni "Dani Kasindolskog bataljona"

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kasindolski bataljon zastavaTradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Dani Kasindolskog bataljona" otvorena je sinoć u Domu kulture u Kasindolu. Na manifestaciji je prisustvovao predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

Sinoć je u okviru ove manifestacije počeo i Memorijal "Boško Vujadin", turnir u futsalu, praćen nevremenom koje je prijetilo da prekine odigravanje prvog dana turnira, ali je ipak uz dogovor ekipa odlučeno da se završe sve četiri utakmice kako je rasporedom i planirano, piše portal "SportDC".

Prvog dana turnira pobjede su ostvarili ekipe "Mesna industrija Sara" protiv "Kompexa" 1:0 i "Pekara Zlatno zrno" koja je savladala Caffe "Moskva" 2:1.

Takođe, i ekipa "Kafana Vasa Ladački" je bila bolja od ekipe "Caffe Euro" rezultatom 2:1, dok je ekipa "Vojkovići centar" poražena od ekipe "Džudo klub Famos" sa 1:3.

U okviru manifestacije "Dani Kasindolskog bataljona" održaće se i "Pohod na klanac" putevima kasindolskih boraca, koji je planiran za nedjelju, 18. jun, kada će polaznici krenuti isped kasindolskog Doma kulture u 8:00 časova.

Narednog vikenda, u subotu, 24. juna sa početkom u 9:00 časova, biće služen parastos poginulim borcima i položeni vijenci na spomen obilježju u Kasindolu. Istog dana, od 10:30 časova, biće upriličen prijem za porodice poginulih boraca u Domu kulture.

U nedjelju, 25. juna, uz prigodan kulturno-zabavni program koji je planiran u 21:00 čas, biće uručene nagrade i priznanja, čime će ovogodišnja manifestacija posvećena Kasindolskom bataljonu biti završena.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS