Menu
A+ A A-

Koprivica: Stanje u OC "Jahorina" katastrofalno i zabrinjavajuće

  • Objavio:   Redakcija

mladen koprivica so paleŠef kluba odbornika SDS u Skupštini opštine Pale Mladen Koprivica rekao je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta u Palama da je stanje u Olimpijskom centru "Jahorina" katastrofalno, alarmantno i zabrinjavajuće.

Koprivica je naglasio da je OC "Jahorina" samo jedan od primjera "maćehinskog" odnosa Vlade Republike Srpske prema istočnom dijelu Republike Srpske.

"Apsurd je da Vladina institucija tuži takođe, Vladinu instituciju. IRB je podnijela tužbu protiv OC "Jahorina" zbog neizmirivanja obaveza prema kreditnom zaduženju i dobila je u prvom stepenu", naglasio je Koprivica i istakao da je posljedica toga danas, totalni kolaps preduzeća i blokiranje Olimpijskom centru u više navrata.

Ističe da je time direktno ugroženo 160 radnika zaposlenih u OC "Jahorina", a da su indirektno su ugroženi i hotelijeri i zaposleni u privatnom sektoru.

Koprivica je naglasio da SDS mora stati na put sistematskom uništavanju najvećeg privrednog potencijala Sarajevsko- romanijske regije.

"SDS mora stati na put podloj igri Vlade Republike Srpske da od preduzeća koja mogu pozitivno poslovati i koja imaju ogroman potencijal za razvoj i rast, napravi gubiliše kako bi kasnije, za male pare prodavao ista svojim tajkunima i rođacima. Stanje u OC "Jahorina" je katastrofalno, alarmantno i zabrinjavajuće", rekao je Koprivica.

On je dodao da se Vlada Srpske "maćehinski" ponaša i kada su u pitanju aktivnosti oko organizacije "EYOF 2019" olimpijade mladih.

"Vlada Republike Srpske ignoriše Grad Istočno Sarajevo kao organizatora i domaćina zimske olimpijade mladih. Ne učestvuje u organizaciji ni u finansijskom, ni u tehničkom aspektu pomoći", rekao je Koprivica.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS