Menu
A+ A A-

Promovisani diplomci Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta

  • Objavio:   Miljan Rasevic

promocija dif pale sarsFakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu promovisao je danas 33 diplomirana profesora fizičkog vaspitanja, 10 diplomiranih trenera određene grane sporta i osam mastera i magistara.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta prof.dr Borislav Cicović rekao je novinarima da ovaj fakultet ide uzlaznom putanjom i da svake godine teže ka većem i boljem.

On je istakao da ove godine imaju u planu i radiće na tome, da se prostorije fakulteta, koji se trenutno nalazi u mjestu Stambulčić, deset kilometara udaljen od centra Pala, presele u nekadašnji studentski dom na Koranu.

"Mišljenja smo da bi to bilo dobro za naš fakultet, ali i za opštinu Pale i grad Istočno Sarajevo, jer bi tu osposobili bazen koji bi mogli svi da koriste, ne samo studenti", rekao je Cicović.

Cicović je dodao da imaju u planu uspostaviti zvaničnu saradnju sa jednim univerzitetom iz Šangaja, u smislu razmjene studenata i drugih aktivnosti.

"Imamo sopstveni kadar, svi zaposleni su iz Istočnog Sarajeva i nadamo se ćemo u budućnosti imati sluha kod predstavnika vlasti iz opštine i Vlade Republike Srpske", naveo je on.

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta Dimitrije Mrkajić rekao je novinarima da svoje studiranje ocjenjuje kao odlično i da mu je to dobra životna škola, u suštini.

Mrkajić je dodao da mu je najbitnije da u budućem periodu pronađe zaposlenje.

 

 

nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com