Menu
A+ A A-

Odbornici SNSD, DNS i SP napustili zasjedanje SO Pale

  • Objavio:   Miljan Rasevic

so pale jun 2017Šesta sjednica Skupštine opštine Pale završena je bez prisustva odbornika opozicije, odnosno predstavnika SNSD, DNS i SP, koji su sjednicu napustili već kod druge tačke dnevnog reda.

Oni su zasjedanje lokalnog parlamenta napustili zbog odluke Skupštine opštine Pale da usvajanje mišljenja Ministarstva uprave i lokalne samouprave se ne razmatra na drugoj već na 13. tački dnevnog reda.

Podsjećamo, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Pale usvojen je amandman prema kojem se načelniku opštine Bošku Jugoviću daje rok od 90 dana od formiranja skupštine da predloži zamjenika načelnika ili će, u suprotnom, to učiniti Skupština opštine.

Nakon tog usvajanja, načelnik Jugović se obratio Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske po pitanju regularnosti ovog amandmana.

Iz Ministarstva su potvrdili da ovaj amandman nije regularan i da treba biti izbrisan iz usvojenog Statuta.

Odbornik DNS u SO Pale Miroslav Simović rekao je novinarima, po izlasku iz sale SO, da odbornici ove partije neće učestvovati u nastavku sjednice i da smatraju da je Skupština donijela nezakonitu odluku.

"Napustili smo danas sjednicu i u budućnosti nećemo učestvovati u bilo kakvim raspravama i donošenju odluka koje nisu u skladu sa zakonom", kaže Simović.

Dodao je da će DNS nastaviti da predlaže izgradnju TC "Tropik" sve dok to skupštinska većina ne usvoji.

Načelnik opštine Boško Jugović rekao je novinarima da razumije nezadovoljstvo svojih partnera iz SNSD i koalicionih partnera iz SP i DNS.

"Shvatam njihovu logiku i mislim da su oni sa pravom napustili zasjedanje skupštine. Logično je bilo, da nakon utvrđivanja te zakonitosti možemo ići na ostale tačke dnevnog reda zato što bi sljedeća tačka bila rad preduzeća i javnih ustanova čiji je vlasnik opština Pale", rekaoso pale snsd prazne je načelnik Jugović.

On je dodao su predstavnici SNSD, SP i DNS smatrali da neusvajanje te tačke na početku može da napravi konfuziju jer bi poslije došli u dilemu da li će ta tačka uopšte biti usvojena.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević rekao je novinarima da razmatranje rješenja Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske nije sporna, ali da se nije mogla razmatrati na početku jer je uvrštena naknadno.

"Tu tačku je predložio načelnik opštine Boško Jugović, a ne neko iz vladajuće koalicije. Naravno, načelnik je iznio argumente, mi smo prihvatili i ne želimo se dopisivati sa ministrom i uvažili smo njeno mišljenje", rekao je Vučićević.

On je rekao da ne vidi razlog zbog čega su članovi opozicije napustili današnju sjednicu.

Odbornik SDS u SO Pale Mladen Koprivica novinarima je rekao da su predstavnici SNSD, DNS i SP napuštanjem današnje sjednice lokalnog parlamenta pokazali neozbiljnost i nepoštovanje Skupštine opštine Pale.

"Oni su izabrani od strane naroda i nedopustivo je da napuste sjednicu zbog jedne trivijalne stvari. Dakle, oni su sjednicu napustili jer se jedna tačka dnevnog reda razmatrala na 13. poziciji, a ne na drugoj", rekao je on.

Koprivica je napomenuo da se ovim potezom odbornika pomenutih partija vidjelo ko zapravo opstruiše rad Skupštine opštine Pale.

 

 

Poslednji put izmenjenopetak, 16 jun 2017 19:21

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS