Menu
A+ A A-

Ispraćena 70. generacija maturanata SŠC Pale

  • Objavio:   Milan Ilic

naslovnaSrednjoškolski centar Pale večeras je svečanim defileom paljanskim ulicama ispratio 70. generaciju maturanata.

Kroz četverogodišnje pohađanje škole, dječaci i djevojčice, veseli, dostojanstveni i lijepi učenici pretvorili su se u dame i gospodu u večernjim odijelima i dugim, svečanim haljinama.

Uživanje je bilo gledati ih večeras, ali prema riječima profesora i rukovodstva škole, bilo je zadovoljstvo i raditi sa njima.

Maturanti su se najprije okupili na Studentskom trgu u Palama, da bi nedugo zatim krenuli svečanim defileom, na čelu sa direktorom i profesorima, ulicama Pala do Svadbenog salona „Stanišić“ u kojem su nastavili slavlje uz igru i pjesmu.

Na okupljanju maturanata, prelijepi srednjoškolci su plijenili pažnju svih prisutnih. U defileu, od Studentskog trga do salona, Paljani su uživali ispraćajući u svijet odraslih još jednu srednjoškolsku generaciju.

U sigurnim rukama svojih pratilaca, djevojke u dugim maturskim haljinama i visokim potpeticama, kao prave dame, blistale su u divnoj večeri.

Milica Samouković, maturant Srednjoškolskog centra Pale istakla je da je matura lijep osjećaj zbog završetka srednje škole ali i zbog predstojećih ciljeva i njihovih ostvarenja.

"Nadam se da će matursko veče ostati u lijepom sjećanju i da će ispuniti sva moja očekivanja, jer sam ovo veče okružena dragim ljudima", istakla je Samouković.

Kristina Šender, maturant Srednjoškolskog centra Pale rekla je da svima matursko veče predstavlja posebno veče kad se vjerovatno sastaju posljednji put svi zajedno i da je pomalo tužan osjećaj nakon završene srednje škole.

"Ja mislim da je to gala slavlje povodom završetka totalno nepotrebno jer se potroše velike količine novca na gluposti", rekla je Šender.

Prođoše četiri godine u srednjoj školi, ali ljubav prema njoj ostaće zauvijek, većini od njih sigurno. Do novog susreta, dragi naši maturanti.

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 15 jun 2017 23:42
nazad na vrh

Muzika

Radio Sa-RS