Nina Brčkalo učenik generacije u SŠC "Pale"

Napišite komentar

ssc pale nina brckalo1U organizaciji Srednjoškolskog centra Pale večeras je u Kulturnom centru održana tradicionalna svečanost na kojoj su uručene diplome i nagrade najboljim učenicima iz svih škola ovog Centra.

Najbolja među najboljima je gimnazijalka Nina Brčkalo, koja je danas bila na prijemu kod gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, a koja je novinarima rekla da uspjeh ne može izostati ako se na vrijeme organizuje na pravi način.

Istakla je da planira školovanje nastaviti na Filozofskom fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu na katedri za ruski jezik i književnost.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Nedeljko Gazivoda istakao je da se nada de će jubilarna 70. generacija koju će zvanično sutra ispratiti na maturskoj večeri, naći svoje mjesto u društvu i odgovoriti na sve izazove na pravi način.

"Ispraćamo ih sa ponosom i radošću, svaka generacije je radila i izgradila školu i ima svoje posebno mjesto. I ova generacija je postigla zavidne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, i drugim vanškolskim aktivnostima", rekao je Gazivoda.

Dodaje da Srednjoškolski centar Pale ove godine ispraća 187 učenika sa smijerova Opšta gimnazija, turistički, ugostiteljsko-kulinarski i arhitektonski tehničar.

"Ove godine imamo četiri vukovca, a očekivao sam ih više s obzirom da je iz ove generacije došlo 19 osnovaca vukovaca", dodao je Gazivoda.

Gazivoda je naveo da će od nove školske godine u Srednjoškolskom centru Pale biti uvedena nova, trogodišnja zanimanja poput automehaničar i instalater.

Večerašnju svečanost uvertirom na klaviru je otvorila Nina Brčkalo, a kasnije je nastupio i hor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu pod dirigentskom palicom mr Jelene Čamur.

U ime opštine Pale, najboljim učenicima je prigodne poklone uručio i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

 

Ovdje napišite svoj komentar...
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh