Menu
A+ A A-

Blokirani računi Domova zdravlja

  • Objavio:   Redakcija

dom zdravlja hitna paleFilijala Poreske uprave Republike Srpske u Istočnom Sarajevu blokirala je račune zdravstvenim ustanovama koje su u njenoj nadležnosti zbog dugova za doprinose i poreze, saopšteno je iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

Predsjednik ovog Saveza Milenko Granulić rekao je da su blokirane plate zaposlenim u domovima zdravlja u istočnom dijelu Republike Srpske, te istakao da je interesantno to što tranše za plate iz Fonda nikad nisu ranije proslijeđene i da Poreska uprava uzima ta sredstva.

Granulić je dodao da je, na nedavnom sastanku u Istočnom Sarajevu načelnika opština i predstavnika domova zdravlja, dogovoreno da se utvrdi način deblokade računa ovim zdravstvenim ustanovama.

"Moguće je da to neko smišljeno radi, jer neće da blokiraju račune velikih zdravstvenih ustanova koje su dužne za doprinose po nekoliko miliona KM, već malim zdravstvenim ustanovama koje su dužne dva do tri doprinosa", kaže Granulić.

On kaže da je neophodno da resorno ministarstvo i Poreska uprava Republike Srpske hitno reaguju kako bi se deblokirao račun ovih domova zdravlja da zaposleni ne bi ostali bez plata.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS