Menu
A+ A A-

Paljani se u velikom broju odazvali da pomognu Pavlovićima

  • Objavio:   Miljan Rasevic

pavlovic humanitarni koncert1U organizaciji Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale večeras je u Kulturnom centru na Palama održan humanitarni koncert za pomoć samohranoj Željki Pavlović i njeno troje maloljetne djece, koji žive u trošnoj i neuslovnoj kući u mjestu Vrhprača, opština Pale.

Pavlovićeva je nedavno ostala bez muža koji je preminuo u 38. godini života i bez ikakvih prihoda sa maloljetnim kćerkama živi u staroj, oronuloj kući u ovom selu, oko 30 kilometara udaljenoj od Pala.

Član OO Crvenog krsta Pale Jelena Petrović novinarima je rekla da se porodica Pavlović nalazi u teškoj situaciji i da žive od 105 KM dječijeg doplatka, što nije dovoljno s obzirom da djeca putuju u školu, koja je udaljena 15 kilometara.

"Organizovali smo se sa predstavnicima opštine, Kulturnim centrom i svim ljudima dobre volje da podržimo ovu humanu akciju. Porodica ima plac u Han Derventi, nedaleko od Pala, tako da bi trebalo svi da udružimo snage i pokušamo im napraviti skromni dom", istakla je Petrovićeva.

Petrovićeva dodaje da ova porodica ne može zimu dočekati u ovakvim uslovima zbog krova na trošnoj i neuslovnoj kući koji može da se obruši svaki čas.

Takođe, ona je navela da je do početka večerašnje manifestacije prodato više od 500 karata, te pozvala humane ljude da podrže ovu akciju novčano ili da doniraju građevinski materijal kako bi se pomoglo Pavlovićima da stvore normalne uslove za život.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je opština pomogla ovoj porodici, izrazivši nadu da će se doći bar do dijela sredstava neophodnih za izgradnju prijeko potrebne kuća za tu porodicu.

"Želimo da ovakvih stvari bude što manje i da se bavimo nečim drugim. Kada je humanost u pitanju, tu smo od početka do kraja i gledaćemo mimo ovih aktivnosti da izdvojimo određena sredstva kako bi toj ženi zaista pomogli na adekvatan način", istakao je Jugović.

Željka Pavlović se zahvalila svim ljudima koji su joj izašli u susret i odazvali se ovoj akciji, te dodala da je ovo njena borba i da mora skupiti snagu kako bi njena djeca imala krov nad glavom.

Na humanitarnom koncertu, koji je organizovan pod sloganom "Budimo humani, naše malo samohranoj majci Željki Pavlović je mnogo", nastupili su "Rojal bend" iz Rogatice, koji je bio i inicijator ove manifestacije, te "Ritam noći", KUD "Mladost" Pale, pjevači Njegoš Rađenović i Mladen Šiljak.

Ukoliko ste bili spriječni da dođete večeras u Kulturni centar, porodici Pavlović možete pomoći i putem uplate na žiro račun Crvenog krsta Pale kod NLB Razvojne banke na broj 562-012-0000229-409 sa naznakom za pomoć porodici Pavlović.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS