Menu
A+ A A-

Novo Goražde: Motociklisti određen pritvor

  • Objavio:   Redakcija

udes motor novo gorazdeSedmogodišnja djevojčica iz Novog Goražda je poginula a njena petogodišnja sestra i dvogodišnji brat su povrijeđeni juče kada ih je na trotoaru udario motocikl kojim je upravljao državljanin Srbije Vukašin Ćuričić (27).

Stravična saobraćajna nesreća odigrala se pred očima majke mališana koja je sa njima hodala trotoarom.

Vozač je nakon nesreće uhapšen. Tragedija se dogodila oko 12.30 časova na oštroj krivini u Novom Goraždu. Nesrećna djevojčica od zadobijenih povreda nastradala na licu mjesta.

Njenoj sestri i bratu ljekarska pomoć ukazana je u bolnici Goražde odakle je maloljetnica prevezena u fočansku bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama do saobraćajne nesreće je došlo kada je motociklista zbog brze vožnje izletio u krivini sa saobraćajnice i udario djecu koja su bila na trotoaru.

Ljekar u kantonalnoj bolnici Goražde u koju su primljeni povrijeđeni maloljetnici, Azra Mukanović-Alihodžić rekla je da preminula djevojčica imala teške povrede glave.

"Ona je u bolnicu dovezena bez znakova života. Pokušali smo reanimaciju ali nažalost bez uspjeha", kazala je Mukanović-Alihiodžić.

Prema njenim riječima druga djevojčica bila je svjesna a nakon pregleda hirurga upućena je na dalje liječenje u bolnicu u Foči radi detaljnijeg pregleda.

"Nakon pregleda naših ljekara povrijeđenom dječaku ustanovljene su lakše povrede i on je zadržan u našoj bolnici na dodatnim pregledima", rekla je doktorica.

Kako saznajemo, djeca su u bolnicu dovezena privatnim automobilom i sa njima je bila majka.

Prema riječima očevidaca u trenutku nesreće djeca su bila sa majkom na trotoaru kada je u velikoj brzini naišao motocikl.

"To je bilo strašno. Izgubio je kontrolu i izletio sa puta.  Pokosio je djecu. Mislio smo da su svi mrtvi", kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima nesrećna žena kobnog dana sa djecom je krenula u školu kada se samo na 50 metara od njihove kuće dogodila tragedija.

U Policijskoj upravi Foča rekli su da je policija o ovom slučaju obavijestila nadležno tužilaštvo i da je u toku istraga u cilju utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS