Menu
A+ A A-

Nakon muzičke fontante, Trg "Slavija" dobio novu atrakciju

  • Objavio:   Redakcija

policajci u bijelim uniformamaSamo par dana poslije muzičke fontane, Trg "Slavija" u Beogradu je dobio još jednu atrakciju - saobraćajne policajce u elegantnim bijelim uniformama!

Mnogi prolaznici juče su bili u nedoumici da li se radi o nekom novom činu policijskih službenika ili su pak momci došli pravo iz mornaričkih redova.

Međutim, kako smo saznali, radi se u stvari o redovnim saobraćajnim policajcima koji su samo dobili priliku da posao obavljaju, umjesto u regularnim, u ovim svečanim uniformama koje se najčešće koriste za manifestacije poput Dana policije ili različitih parada i priredbi.

Iako dvojica momaka to nisu mogli da nam potvrde, pošto nisu imali dozvolu nadležnih za razgovor sa novinarima, jasno je da je do promijene dres koda dovelo nedavno postavljanje velelepne fontane.

"Ovakve uniforme mogu da se vide samo ovdje na Slaviji", bio je prvi komentar Mirjane Janković, koja živi u Beogradskoj ulici.

Prema reakcijama prolaznika i vozača, moglo bi se reći da su postali prava atrakcija ovog dijela grada.

"Imam utisak da narod danas više gleda policajce u bijelim uniformama nego fontanu. Zastaju, slikaju vodoskok, ali onda i njih. Vidio sam čovjeka, mislim čak da je bio stranac, koji ih je zamolio da se slikaju zajedno", otkriva nam taksista sa obližnje stanice.

I dok mlađi Beograđani odmah posežu za mobilnim telefonima i fotoaparatima, oni stariji više vole da zastanu i raspitaju se direktno o novoj uniformi.

"Nekako su sada policajci pristupačniji, veseliji. A i stvarno im lijepo stoje bijele uniforme. Mene podsjećaju na Ričarda Gira iz filma 'Oficir i džentlmen' ", sjetno se prisjetila jedna od prolaznica.

Kako nezvanično saznajemo, momci bi mogli da dobiju pojačanje, među kojima će biti čak i dame.

 

Foto: RAS Srbija

 

Poslednji put izmenjenopetak, 09 jun 2017 19:10

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS