Menu
A+ A A-

Predavanje na temu "Bilateralni odnosi između BiH i Japana"

  • Objavio:   Miljan Rasevic

ambasador japana pravni sarsNjegova ekselencija ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Kazuja Ogava gostuje danas na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje će održati predavanje na temu "Bilateralni odnosi Japana i BiH".

Ogava je novinarima rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je danas na Palama i što ima priliku da studentima Pravnog fakulteta govori o bilateralnim odnosima BiH i Japana.

"Prošle godine obilježeno 20 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa između ove dvije zemlje i to je, između, ostalog razlog današnje posjete i želja da prenesem svoja dvogodišnja iskustva boravka u BiH", rekao je Ogava.

On je istakao da za ovo, njemu kratko vrijeme provedeno u BiH, vidio je mnogo neiskorištenog potencijala u turizmu i energiji.

"Ti resursi nisu dovoljno iskorišteni i cilj mog boravka i rada ovdje je da privučem investicije na ove prostore", dodao je Ogava.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof.dr Radomir Lukić rekao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti ambasadora Japana i da ih on upozna sa sadržinom odnosa između BiH i Japana.

"Ambasador će govoriti o onome šta se dogodilo u proteklih 20 godina otkako su uspostavljeni diplomatski odnosi između naše dvije zemlje, i naravno, govoriće o onome što se planira uraditi na našem području", kaže dekan Lukić.

Lukić napominje da je Japan izuzetno važna svjetska država i da se nalazi u cijelom nizu formalnih i neformalnih međunarodnih organizacija i grupa koje donose značajne odluke za sudbinu naše planete.

On dodaje je današnja posjeta ambasadora i predstavnika Ambasade Japana u BiH je veliko iskustvo za studente Pravnog fakulteta na Palama.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS