Menu
A+ A A-

Evakuisano 40 ljudi zbog poplava u okolini Vršca

  • Objavio:   Redakcija

poplave vrsac 2017Jedna žena stradala je od posljedica nevremena koje je popodne zadesilo Vršac i okolinu, rekla je "Tanjugu" načelnik službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Prema njenim riječima, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povrijeđenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća u mjestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mjesta, a da sada je evakuisano oko 40 ljudi, javio je "RTS".

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mjestu Uljma.

Na terenu se nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mjesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz MUP-a.

Na terenu su i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a u pomoć su pritekli i meštani sa traktorima.n Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smještaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu zakazao je vanrednu sjednicu. Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.

 

Foto: N1

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS