Menu
A+ A A-

U policijskoj akciji uhapšene 74 osobe

  • Objavio:   Redakcija

policija bia hapsenje srbijaVelika akcija "Signal" sprovedena je jutros na teritoriji čak 19 gradova u Srbiji gdje su uhapšene 74 osobe, saopšteno je jutros iz MUP Srbiji, a prenose srpski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su, osim hapšenja, podnesene krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, dok se za tri osobe intezivno traga.

Oni su osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca, saopšteno je iz MUP Srbije.

Osumnjičeni su budžet Srbije, kao i Autonomne pokrajine Vojvodine, te budžete lokalnih samouprava i druge privredne subjekte, oštetili za oko dvije milijarde dinara (16.330.00 evra), rečeno je u MUP-u Srbije.

Među uhapšenim licima nalaze se i dva predsjednika opština, 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnesene su krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

"Srbija šalje jasan stav da nema zaštićenih, da nema povlašćenih i da nikoga neće zaštiti partijska pripadnost, politički položaj ili materijalni status", rekao je danas Stefanović.

Akciju "Signal" sproveo je MUP Srbije u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA).

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS