Menu
A+ A A-

Andrea Goreta učenik generacije u OŠ "Pale"

  • Objavio:   Miljan Rasevic

osnovna pale dodjela nagrada1Tradicionalna školska priredba "Dani učeničkih postignuća" održana je večeras u Kulturnom centru Pale, a u organizaciji Osnovne škole "Pale". Na ovoj manifestaciji nagrađeni su najbolji od ukupno 94. učenika koliko je završilo osnovno obrazovanje u ovoj školi.

Direktor Osnovne škole "Pale" Željko Forcan novinarima je rekao da su oni na maturskoj večeri za osnovce, koja je sinoć održana, ispratili 55. generaciju malih maturanata.

"Naša škola je jedna od najuspješnijih, kako u regiji, tako i u Republici Srpskoj. Ove godine osvojili smo značajne rezultate kako na opštinskom, tako i na republičkim takmičenjima", rekao je Forcan.

Učenik generacije je Andrea Goreta koja je učestvovala i ostvarila zavidne rezultate na takmičenjima iz matematike, fizike i vjeronauke.

Ona je dodala da je zadovoljna postignutim rezultatim i zahvalila se nastavnicima koji su bili uz nju sve vrijeme i trudili se da dobri rezultati ne izostanu sa takmičenja na koje je odlazila.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović na manifestaciji je uručio poklone u ime opštine Pale najboljim učenicima, te dodao da je ispraćaj još jedne generacije malih maturanata važan događaj u ovoj lokalnoj zajednici.

On je podsjetio da je opština Pale pomogla rekonstrukciju OŠ "Pale" koja je proteklih mjeseci uspješno realizovana.

Na ovoj manifestaciji, pored načelnika opštine Pale, među zvanicama su bili i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević, član Senata Republike Srpske Boško Tomić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

 

 

Poslednji put izmenjenoutorak, 06 jun 2017 23:52
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com