Menu
A+ A A-

SNSD bojkotuje sjednicu SO Sokolac

  • Objavio:   Miljan Rasevic

sokolacSjednica Skupštine opštine Sokolac danas je održana bez prisustva devet odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), pa su sve predložene odluke i informacije iz obimnog dnevnog reda prihvaćene jednoglasno uz podršku 12 odbornika skupštinske većine.

Klub odbornika SNSD, koji čini opoziciju u SO Sokolac, smatra da je predsjednik SO Sokolac Ljubomir Erić nelegalno izabran na pomenutu funkciju, te su dostavili obrazloženje na današnju sjednicu zbog čega nisu prisustvovali.

"Pošto je na prošloj sjednici SO Sokolac nelegalno izabran predsjednik Skupštine, bez prisustva kluba odbornika SNSD i bez prisustva medija, a to se desilo u kasnim popodnevnim časovima, Klub odbornika SNSD neće prisustvovati sjednicama dok se ne promijeni nelegalno izabrani predsjednik", navodi se u saopštenju koje je danas pročitano na sjednici.

Iz SNSD-ovog kluba odbornika su poručili da stoje na raspologanju da se zakaže skupštinski kolegijum na kojem bi bio smijenjen nelegalno izbrani predsjednik lokalnog parlamenta, te da se vrati predsjednik SO Sokolac koji je lagalno došao na tu funkciju.

Predsjednik SO Sokolac Ljubomir Erić izabran je tajnim glasanjem na sjednici koja je održana 27. aprila ove godine. Erić tvrdi da je sve bilo legalno i napominje da predsjednik SO može smijeniti samo organ koji ga je izabrao na tu funkciju kad grubo krši statut i Poslovnik o radu.

Erić je rekao da će funkciju predsjednika lokalnog parlamenta obavljati sve dok ima podršku skupštinske većine, a kada opozicija

"Ja ću ovu funkciju obavljati sve do onog dana kada bude imao skupštinsku većinu, a kada gospoda iz opozicije budu imali dovoljan broj ruku za moju smjenu, ja ću se povinovati", rekao je Erić.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS