Menu
A+ A A-

Uhapšeno 17 Fočaka zbog prevara putem interneta

  • Objavio:   Miljan Rasevic

policija golf 7 sa strane sarsPolicijski službenici Policijske uprave Foča sproveli su danas, 5. juna 2017. godine akciju kodnog naziva "Dojava" na 16 lokacija na području opštine Foča, tokom koje je uhapešno 17 lica.

Uhapšena lice sumnjiče se za krivična djela iznude i prevare putem interneta, koja su više od 300 osoba oštetila za višemilionsku sumu novca, saopšteno je danas iz Policijske uprave Foča.

U akciji su učestvovali i policijski službenici iz Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Trebinju, a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Iz PU Foča kažu da je policija tokom hapšenja pronašla i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koja će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšena lica nalaze se u prostorijama PU Foča i nad njima je u toku policijska obrada. Oštećena lica su državljani bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, a šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela u ovoj fazi istrage je višemilionska.

Kako saznajemo, osumnjičeni su putem "Fejsbuka" i drugih društvenih mreža objavljivali  namještene utakmice i dovodili u zabludu oštećena lica koja su na njihov račun uplaćivala određene novčane iznose.

Riječ je o mlađim licima, a iz Policijske uprave Foča navode da je ovo tek početak akcije, te da se na području opštine Foča nalazi još lica koja se bave ovo vrstom iznude.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS