Menu
A+ A A-

"Huawei" na "Forbsovoj" listi najvrijednijih brendova

  • Objavio:   Redakcija

huawei brendKineska kompanija "Huawei" našla se "Forbsovoj" listi najvrijednijih brendova za 2017. godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi.

"Huawei" se našao na 88. mjestu sa vrijednošću brenda od 7,3 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od devet posto u odnosu na prethodnu godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi, navedno je u saopštenju.

"Forbs" svake godine bira 100 najvrijednijih brendova među više od 200 međunarodnih brendova iz svih krajeva svijeta.

Ove godine, među prvih 100 su se našle kompanije iz 15 zemalja, i najbrojnije su naravno bile kompanije iz Sjedinjenih Država koje su zauzele 56 mjesta, a iza njih su se našle Njemačka, Francuska i Japan sa 11, 7 i 6 kompanija, tim redom.

Tehnologija je nesumnjivo najvrijednija industrija zauzevši 18 mjesta na listi, dok su 9 od prvih 15 kompanija iz oblasti tehnologije.

"Apple" se po 7. uzastopni put našao na prvom mjestu. Što se tiče ostalih industrija, na listi se našlo 13 kompanija iz finansijske industrije, među kojima je najvrijednija "American Expres" procijenjena na 24,5 milijardi dolara i zauzela je 22. mjesto.

Na listi je, stoji u saopštenju, i 12 kompanija koje proizvode robu široke potrošnje, a prvo mjesto u ovoj kategoriji je pripalo brendu "Gillette", koji je procijenjen na 19,2 milijarde dolara i našao se na 28. mjestu.

U saopštenju se kaže da je "Huawei" tokom 2016. godine značajno nadmašio konkurente u svojoj industriji, zahvaljujući rastu ugleda "Huawei" brenda među kupcima širom svijeta.

Ovaj trend se nastavio tokom prvog kvartala 2017. godine u skladu sa stalnim rastom broja prodatih pametnih telefona.

Prema statističkim podacima vodećih instituta kao što su IDC, SA i Trendforce, "Huawei" je zauzeo 3. mesto na svijetu i 1. mjesto u Kini po broju prodatih pametnih telefona, što učvršćuje njihov vodeći položaj na međunarodnom planu.

Rast ugleda "Huawei" brenda je potvrđen kroz istraživanja brojnih uglednih instituta širom svijeta. Pored toga što je došao na "Forbsovu" listu najvrijednijih brendova za 2017. godinu, u oktobru 2016. godine "Huawei" se našao na Interbrand listi "Top 100" najvrijednijih brendova na svijetu i popeo se na 72. mjesto, što predstavlja najbrži uspon u tehnološkoj industriji.

Našao se i na "Global 500" listi najvrijednijih brendova za 2017. godinu, na kojoj je zauzeo 40. mjesto, što predstavlja napredak od sedam mjesta u odnosu na prethodnu godinum, navedeno je u saopštenju.

 

 

Poslednji put izmenjenonedelja, 04 jun 2017 17:09

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS

Biznis