Menu
A+ A A-

Policijska akcija u Londonu, uhapšeno 12 osoba

  • Objavio:   Redakcija

hapsenje terorista londonBritanska policija upala je u zgradu u istočnom dijelu Londona gdje je živio jedan od trojice napadača koji su ubili sedam osoba, javili su danas britanski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore.

Britanska medijska kuća Guardian navodi da je uhapšeno 12 osoba tokom akcije u naselju Barking u istočnom dijelu Londona. Dopisnik agencije Rojters sa lica mjesta rekao je da je primjetno veliko prisustvo policije oko stambenog bloka.

Očevici su izjavili da su čuli nekoliko glasnih prasaka i da im je kasnije rečeno da su u pitanju kontrolisane eksplozije izvršene radi lakšeg pristupa u zgradu.

Napad je počeo sinoć kada je jedan kombi skrenuo sa puta i zaletio se u pješake na mostu u Londonu. Iz kombija su potom izašla tri muškarca naoružana noževima i napali goste u kafićima i restoranima u obližnjem naselju Borou Market.

Svu trojicu policija je ubila u roku od osam minuta nakon prvog poziva. Britanski premijer je navela da su sva trojica napadača nosila lažne samoubilačke prsluke kao bi što više izazvali paniku i haos.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS