Menu
A+ A A-

Alternativna televizija - 20 godina zajedno!

  • Objavio:   Miljan Rasevic

atv 20 godina zajednoSignal Alternativne televizije Banjaluka pojavio se u eteru Republike Srpske 4. juna 1997. godine. Od tada do danas, ATV je izvještavala o svim značajnim političkim događajima, ratovima, izborima, svjedočila važnim dešavanjima koja su mijenjala kurs istorije.

ATV je uvijek bila zajedno sa svojim gledaocima, onima koji su na najbolji način uzvraćali – svojim povjerenjem.

Početak rada Alternativne televizije značio je ujedno i novi iskorak u tv izvještavanju, i svojevrsnu revoluciju kada je u pitanju informativni program u Republici Srpskoj i BiH.  Početak je bio skroman.

Te 1997.godine, program se realizovao iz malog improvizovanog studija u Banjaluci i putem jednog predajnika, a tih nekoliko sati dnevno, koliko smo proizvodili, mogli su da prate gledaoci tek jednog dijela Republike Srpske. Paralelno sa rastom dnevne produkcije, radilo se na unapredjenju profesionalnih standarda u tehničkom i uređivačkom smislu.

Rezultati su ubrzo bili vidljivi : već 2001. godine ATV je dospjela među vodeće televizije po gledanosti, kako u Srpskoj, tako i u BiH. Proširena je i zona pokrivenosti, što je ATV učinilo regionalnim emiterom, zajedno sa tek nekolicinom komercijalnim stanica u BiH. Početkom juna 2004. počeli su radovi i na izgradnji zgrade ATV-a, a već u maju 2006. emitovan je program iz vlastitog TV doma.

"Kada je ATV počela s emitovanjem programa u junu 1997.godine nije bilo moguće pretpostaviti kakve ćemo sve resurse imati u novinarstvu 20 godina kasnije. Brzina komunikacije, pametni telefoni, društvene mreže. Ipak fundamentalne vrijednosti koje su nas vodile nisu se promijenile, i danas su one možda i jače nego ikad. Naša upornost u  traženju istine, posvećenost potrebama "običnih" ljudi, odgovornost prema novinarstvu i istrajavanje na tome da televizija uvijek mora biti biti u funkciji pravde i tačnosti, su konstanta našeg rada svih ovih 20 godina, bez izuzetka. Mislim da smo time dali ogroman doprinos razvoju slobodnog novinarstva na ovim prostorima, ali i da smo postali cjienjen i drag saputnik u životima naših gledalaca, a na to smo posebno ponosni", kaže direktor Alternativne televizije Nataša Tešanović.ATV

Alternativna televizija je kreirala istoriju televizije u Republici Srpskoj i BiH, uvrstivši se u red najznačajnijih medijskih kuća, najviše zahvaljujući tome što je upsjela da se odupre  izazovima vremena i politike.

Poslije 20 godina i dalje je jedna od najboljih televizija na ovim prostorima, s jasnom vizijom za budućnost! Prilagođavanje novim generacijama i trenedovima je neminovno, a ogleda se u razvoju portala "atvbl.com" koji je u cilju što boljeg informisanja građana nedavno redizajniran, a bitno je napomenuti da po popularnosti u stopu prati svoje kolege sa ekrana, jer je za kratko vrijeme postao jedan od najposjećenijih domaćih news portala.

ATV je od desetak okupljenih entuzijasta, narasla do tima od preko 100 vrhunskih tv profesionalaca koji rade i žive u toj medijskoj kući. Ono što nakon ovih 20 godina možemo sa sigurnošću reći jeste upravo to : ATV je više od medija koji ide u korak sa trendovima, ATV je topla kuća u kojoj se okupljaju oni koji misle da može bolje, da može brže, da može drugačije.

ATV je kuća u kojoj će uvijek biti mjesta za talentovane ljude i nove ideje. ATV će i dalje nastaviti da brani pravo da se istina čuje, poštenje cijeni, a dobro promoviše, jer jedino budućnost koja se gradi na tim vrijednostima, nema ALTERNATIVU.

Od nedavno i portal Sarajevo-RS.com je uspostavio saradnju sa ovom medijskom kućom i nadamo se da će ta saradnja još dugo trajati. Čestitke našim kolegama povodom 20. rođendana.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS