Menu
A+ A A-

Vanredno stanje u Priboju zbog poplava

  • Objavio:   Redakcija

poplave pribojNevrijeme praćeno obilnim padavinama, koje je u četvrtak uveče zahvatilo Priboj, pričinilo je ogromne štete na putnoj infrastrukturi u ruralnom dijelu opštine, zbog čega je jutros proglašena vanredna sutucija.

U Štabu za vanredne situacije Priboja kažu da je šteta pričinjena na infrastrukturi u dvije trećine opštine i da je najteža situacija u selu Sastavci, gdje su nabujala Sutjeska i Kasidolski potok, odnijeli dva mosta.

Sve što je bilo pored nabujalih potoka i reka je uništeno. U selu Obarde, od udara groma izgorjela je štala, dok je u domaćinstvu Miće Novakovića u selu Zamršten bujica odnela štalu, kravu, garažu i automobil.

Predsjednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović, izjavio je da su svi opštinski funkcioneri i službe, kao i radnici javnih i komunalnih preduzeća od jutros na terenu, kako bi se utvrdila pričinjena šteta, i saniralo ono najhitnije.

Mrdović je rekao da je regionalni put Priboj - Pljevlja, u mjestu Sastavci, zahvaljujući preduzeću "Putevi Užice", privremeno osposobljen, kao i put Priboj - Kasidol.

"Sve ekipe preduzeća "Putevi Užice" i Javnog preduzeća Direkcija za uređenje građevinskog zemljišta Priboj, su na terenu kako bi sanirali posljedice nastale nevremenom", rekao je Mrdović i dodao da je štab u stalnom zasjedanju.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS