Menu
A+ A A-

Povoljni uslovi za vožnju na području grada

  • Objavio:   Redakcija

lukavica radomira putnika maj sarsSaobraćaj se u Rapublici Srpskoj odvija bez zastoja uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Zbog jutarnje magle mjestimično je smanjena vidljivost u kotlinama, duž riječnih tokova i na planinskim prevojima. Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi, postavljena je saobraćajna signalizacija, a vozače pozivamo da na ovim mjestima voze oprezno i sporije.

Zbog održavanja proslave maturske večeri maturanata JU Srednjoškolskog centra "27 januar" u Rogatici, danas (03.06.2017.) u vremenu od 18:30 do 20:30 časova obustaviće se saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu M-19.3, dionica Podromanija-Rogatica (Ulica Srpske sloge) u Rogatici.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na raskrsnici u Milićima (magistralnog puta M-19, dionica Konjević Polje-Milići i regionalnog puta R-452 Milići-Zeleni Jadar), postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u FBiH odvija umjerenim intenzitetom. Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, u mjestu Donja Jablanica, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća uz  naizmjenično propuštanje vozila, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Sporije saobraćanje moguće je i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača,  M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

U narednih nekoliko dana, zbog radova na asfaltiranju obustavljat će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Godoš), u vremenu od 08 do 20 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

GRANIČNI PRELAZI

Na većini graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS