Menu
A+ A A-

Putin: Bio sam meta nekoliko atentata

  • Objavio:   Redakcija

vladimir putin intervjuU intervjuu reditelju Oliveru Stounu, predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je bio meta nekoliko atentata, dok je za bivšeg pripadnika američke specijalne službe Edvarda Snoudena rekao da nije izdajnik, iako ne odobrava sve njegove postupke.

Oliver Stoun je Vladimiru Putinu rekao da je čuo da je bilo najmanje pet pokušaja atentata na ruskog lidera.

"Nije kao na Fidela Kastra, kog sam takođe intervjuisao. Mislim da je u njegovom slučaju bilo oko 50", rekao je Stoun.

Predsjednik Rusije je rekao da je razgovarao sa Kastrom o tome.

"A on mi je rekao: 'Znaš li zašto sam još živ?' Pitao sam ga: 'Zašto?' 'Zato što sam uvijek lično rješavao pitanje moje bezbjednosti'", rekao je Putin, ističući da vjeruje svom obezbjeđenju.

Na konstataciju Stouna da je prvi korak u pripremi atentata ubacivanje u bezbjednosne redove predsjednika, Putin je odgovorio:

"Znate li šta kažu Rusi? Kome je suđeno da bude obješen, neće se udaviti."

O tome da li zna kakva mu je sudbina, Putin je rekao da "samo Bog zna našu sudbinu – i moju i vašu", prenela je agencija Tas.

Dotakli su se i teme špijuniranja, a Putin je rekao da ruske specijalne službe rade isključivo po zakonu. Putin smatra da Snouden nije izdao američke interese, iako ne odobrava sve njegove postupke, preneo je RT.

"Snouden nije izdajnik. On nije izdao interese svoje zemlje, niti je prenio informacije nekoj drugoj zemlji. Sve što je radio radio je javno", rekao je Putin.

Stoun već dvije godine radi na filmu "Intervjui s Putinom", koji će početi da se prikazuje 12. juna na CBS.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS