Menu
A+ A A-

Oduzeto preko 1.400 kutija cigareta

  • Objavio:   Redakcija

cigarate oduzete kutijeSlužbenici Granične policije Bosne i Hercegovine tokom jučerašnjeg dana oduzeli su 1.408 kutija raznih vrsta cigareta sa bosanskohercegovačkim, makedonskim, srpskim i markicama samoproglašene R. Kosovo, te kutija cigareta bez akciznih markica, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Granične policije BiH.

Takođe, u akciji je zaplijenjeno šest kilograma rezanog duhana i 651 CD i DVD. Samo na području Brčko Distrikta otkriveno je 160 kutija cigareta kontrolom vozila "Peugeot" bh. registarskih oznaka, a 298 kutija cigareta je otkriveno pretresom porodične kuće i objekata vlasništvo I.M. (rođena 1964.) državljanke BiH, koja je upravljala ovim vozilom.

U vezi sa ovim slučajem, na području Orašja izvršen je pretres objekata u vlasništvu S.B. (rođen 1943.), državljanin BiH, kojem je oduzeto šest kilograma rezanog duvana, 950 kutija cigareta i 651 CD i DVD.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv lica I.M. biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD "Nedozvoljen promet akciznih proizvoda" i "Nedozvoljeno korištenje autorskih prava", a protiv lica S.B. biće dostavljen izvještaj o počinjenom KD "Nedozvoljeno skladištenje robe".

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS