Sastanak na temu traženja nestalih lica na području Sarajevsko-romanijske regije

Napišite komentar

istocno sarajevoOrganizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo organizuje sastanak na temu traženja nestalih lica srpske nacionalnosti na području naše regije, koji će se održati u petak, 9. juna sa početkom u 12:00 časova, u restoranu "Kula" u Istočnoj Ilidži.

Iz Organizacije je saopšteno da se nažalost zaboravio proces traženja, identifikacija, sahrana i ispraćaj posmrtnih ostataka. C

"Cilj nam je pomoći porodicama nestalih lica da nađu svoje najmilije i dostojno ih sahrane. Takođe, cilj nam je da institucije na nivou Bosne i Hercegovine koje se bave ovim pitanjem kao i ICMP da poštuju volju porodica", saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Organizacije.

Sastanku koji će se održati za osam dana pozvani su Milutin Mišić iz Instituta za nestala lica BiH, Milorad Kojić i Goran Krmčar iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločinaca i traženje nestalih lica, Momir Škiljević iz Upravnog odbora INL-a, Marko Grabovac iz Savjetodavnog odbora INL-a, ICMP - Matthew Holliday i Predrag Jović iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Na sastanku će biti predstavljen izvještaj o radu, izvještaj o identifikovanim Srbima, plaćanje čuvanja posmrtnih ostataka i pitanje mjesta smještaja ekshumiranih tijela kao i pitanje mjesta identifikacija i ostala pitanja u procesu traženja nestalih lica.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh