Menu
A+ A A-

Ruska avijacija brani Palmiru, likvidirano 80 terorista

  • Objavio:   Redakcija

borbeni avion mig29Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dva puta za nedjelju dana osujetila je pokušaje militanata terorističke organizacije ID da se probiju iz Rake u Palmiru, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Samo u noći između 29. i 30. maja ruski avioni su likvidirali više od 80 terorista ID-a koji su pokušali da napuste Raku.

"Kada je otkrila mete, avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije je izvela napad. Gubici ID-a su iznosili više od 80 terorista, 36 automobila, 8 cisterni i 17 pikapova sa instaliranim minobacačima i mitraljezima velikog kalibra", navodi se u saopštenju.

Za nedjelju dana militanti su pokušali dva puta da se probiju iz Rake u Palmiru. Prvu kolonu avijacija je uništila 25. maja. Teroristi su 30. maja noću u tri kolone opet pokušali da se probiju prema jugu.

Teroristi prelaze preko Eufrata, iako su okruženi kurdskim snagama i jedinicama SAD, Francuske i Britanije, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Komanda ruske vojske u Siriji će nastaviti da sprečava proboj terorista iz Rake u provincije Homs i Hamu. Ruska vojska ima dovoljno snage i sredstava za efikasnu likvidaciju terorista u bilo koje doba dana, navodi se u saopštenju.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS