Menu
A+ A A-

Suvi kolovozi u istočnom dijelu Srpske

  • Objavio:   Redakcija

stanje cesta zenica 2016 sa rsZbog kiše koja je tokom noći padala (područje Prijedora i Foče), a sada pada u Bijeljini vozi se po vlažnim i klizavim kolovozima, dok u ostalim krajevima Republike Srpske nije bilo padavina i kolovozi su suvi.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na mogućnost nailaska na sitnije odrone, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi, saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju čije poštovanje je obavezno.

Zbog radova na izgradnji auto-puta Banja Luka-Prnjavor,  izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem M-16.1 Banja Luka-Prnjavor (na stacionaži km 10+000 i km 11+000).Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i vozače molimo da je poštuju.

U subotu, 03.06.2017. godine, zbog održavanja proslave maturske večeri maturanata JU Srednjoškolskog centra "27. januar" u Rogatici, u vremenu od 18:30 do 20:30 časova obustaviće se saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu M-19.3, dionica Podromanija-Rogatica (Ulica Srpske sloge) u Rogatici.

bog radova na izgradnji kružnog toka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na raskrsnici u Milićima (magistralnog puta M-19, dionica Konjević Polje-Milići i regionalnog puta R-452 Milići-Zeleni Jadar), postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Zbog radova na izgradnji vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice (lokalitet Mahovljanske petlje) u vremenu od 23:00 do 05:00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog vremenskog perioda

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA

Jutros se u većem dijelu F BIH saobraća uz povoljne uslove za vožnju i umjerenu frekvenciju vozila. Slabija kiša pada u sjeveroistočnim krajevima, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

 U toku su radovi na asfaltiranju u Donjoj Jablanici na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog čega se tokom dana saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima  nema dužih čekanja na prelazak granice.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS