Potpisan sporazum Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Muzičke akademije i Nacionalne muzičke akademije

Napišite komentar

univerzitet sporazum odesaUniverzitet u Istočnom Sarajevu danas je uspostavio sporazumnu saradnju sa Muzičkom akademijom i Nacionalnom muzičkom akademijom imena A.V. Neždanova iz Odese, u Ukrajini, saopšteno je danas za Sarajevo-RS  iz Univerziteta.

Sporazum su potpisali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof.dr Radoslav Grujić i dekan Muzičke akademije UIS prof.mr Dražan Kosorić.

U ime Nacionalne muzičke akademije imena A. V. Neždanova iz Odese, sporazum je potpisao rektor Akademije Sokol Aleksandr Viktorovič, koga je na današnjem sastanku u Rektoratu zastupao zaslužni umjetnik Ukrajine profesor Vladimir Antonovič Murza, koji je i član žirija ovogodišnjeg festivala harmonike.

Potpisivanju sporazuma prisustvovale su pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković i prorektor za kulturu, umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. mr Sandra Ivanović.

Sporazum podrazumijeva promovisanje međukulturnog razumijevanja, kolegijalnosti i akademske razmjene među institucijama. Kreativna saradnja će služiti studentima, akademijama i narodima dvije države.

Potpisani sporazum ima za cilj da obostrano korisna saradnja bude intenzivirana u oblastima obrazovanja, istraživanja, organizovanja koncertnih aktivnosti i festivala, kao i prilikom razmjene informacija.

 

 

Ovdje napišite svoj komentar...
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh