Menu
A+ A A-

Burna rasprava na današnjoj sjednici SO Pale

  • Objavio:   Miljan Rasevic

skupstina pale sjednica maj1Sjednica Skupštine opštine Pale danas je sa zasjedanjem počela veoma burno, a prekinuta je kada je potpredsjednik SO Siniša Lasica iznio prijedlog da se načelnik opštine Pale Boško Jugović izvini vrhu SDS, PDP i NDP nakon optužbi koje je, prema tvrdnjama Lasice, iznio gostujući na Televiziji "OSM" da su predstavnici pomenutih partija odgovorni za prijeteće poruke upućene njemu i njegovoj porodici.

Jugović je na ove riječi rekao da je u emisiji na "OSM" televiziji rekao da iza prijatećih poruka mogu da stoje simpatizeri ovih stranaka, a ne vrh SDS, PDP i NDP, te da niko ko je apolitičan ne treba da se pronalazi i poručio da se neće izvinjavati nikome.

Takođe, na današnjoj sjednici SO Pale donesena je odluka da se lokalna "OSM" televizija skine sa budžeta opštine, odnosno da im se obustavi isplata grant sredstava od 18.000 KM počevši od dana kada je načelnik opštine za svog savjetnika imenovao direktora ove televizije Mirka Despića. Razlog ove odluke skupštinske većine jeste neobjektivno izvještavanje pomenute televizije.

Skupština je danas zadužila načelnika Jugovića i predsjednika SO Predraga Vučičevića da od ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenke Golić traže poništavanje rješenja o davanju ekološke dozvole preduzeću "Sarajevoinvest" za impregnaciju drveta, te o tome izvjeste lokalni parlament.

Na sjednici je usvojen i amandman kojim se određuje da u roku od 15 dana načelnik Jugović raspiše konkurs za izbor i imenovanje načelnika odjeljenja, kao i da u roku od 90 dana od formiranja SO predloži zamjenika načelnika. Ukoliko načelnik opštine to ne uradi o tome će odlučivati lokalni parlament.

Danas je prihvaćena i informacija načelnika opštine o mogućim aktivnostima u vezi sa preuzimanjem, odnosno kupovinom preduzeća "FAMOS-Koran" koje je u stečaju.

Odbornik SDS Mladen Koprivica rekao je novinarima da Srpska demokratska stranka daje podršku aktivnostima u vezi sa kupovinom preduzeća "FAMOS" da bi se na taj način formirale industrijske poslovne zone i riješio veliki proskupstina pale maj2blem za opštinu Pale.

Takođe, i u DNS-u se slažu sa ovim aktivnostima, a odbornik ove partije u lokalnom parlamentu Aco Stanišić ističe da treba iskoristiti dobru saradnju načelnika Jugovića sa Vladom Republike Srpske i kupiti "FAMOS" te "napraviti dobru i pozitivnu priču", koja će zaposliti 300 ljudi.

Odbornik SNSD Damjan Škipina prokomentarisao je kritike skupštinske većina na rad načelnika Jugovića te dodao da je opozicija svjesna da je punjenje budžeta u prvom dijelu godine dosta slabije, kao i činjenice da je naslijeđeno 1,800.000 KM duga prema dobavljačima iz prethodne godine.

Skupština opštine Pale na današnjem zasjedanju imenovala je Marka Sikimu za direktora Javne ustanove za kulturu i sport "Kulturno-sportski centar" Pale.

 

 

 

 

 

 

Poslednji put izmenjenosreda, 31 maj 2017 18:23

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS