Menu
A+ A A-

Amputirci kreću na osmodnevno putovanje do Svete Gore

  • Objavio:   Miljan Rasevic

amputirci istocno sarajevoU saradnji sa gradom Istočno Sarajevo i uz finansijsku podršku Srbina iz Moskve, grupa od šest amputiraca iz Istočnog Sarajeva na Vidovdan, 28. juna, krenuće put Svete Gore da posjeti manastir Hilandar, koji se nalazi na grčkom ostrvu Atos.

Ova grupa duga putovanja vozi još od 2011. godine, a vožnju do Svete Gore posvećuju u slavu i čast boraca Vojske Republike Srpske, čiji su vojnici i sami bili.

Predsjednik Udruženja amputiraca iz Istočnog Sarajeva Srđan Jeremić za Sarajevo-RS  kaže da su blagoslov za posjetu i boravak u manastiru Hilandar dobili još u januaru.

"Tokom putovanja proćićemo kroz Srbiju, Bugarsku i Grčku, a tokom putovanja posjetićemo još mnogo manastira. U Sofiji ćemo boraviti u crkvi Svete Nedjelje, gdje se nalaze mošti Svetog kralja Milutina Nemanjića", rekao je Jeremić za naš portal.

On kaže da će im ovo biti četvrti odlazak biciklima do Svete Gore, te da im je za ovaj put potrebno oko desetak dana pripremanja.

"Imamo namjeru da, tokom ovog putovanja, obiđemo borce i boračke organizacije u Republici Srpskoj i Srbiji. Put do Svete Gore bi trebao da traje do osam dana", dodao je Jeremić.

Ove godine finansijsku podršku amputircima iz Istočnog Sarajeva pružiće jedan naš zemljak koji živi u Moskvi.

 

 

Foto: privatna arhiva

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS