Menu
A+ A A-

Makron-Putin: Prioritet borba protiv terorizma

  • Objavio:   Redakcija

makron putin parizFrancuski predsjednik Manuel Makron rekao je da je francusko-rusko prijateljstvo u fokusu njegovog razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Mi danas obilježavamo 300 godina od posjete ruskog cara Petra Velikog Francuskoj 1717. Na današnji dan mi iskazujemo uzajamno poštovanje", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom.

Makron je rekao da je sa ruskim predsjednikom razgovarao o svim pitanjima koja mogu da pomognu boljem međusobnom razumijevanju.

"Naš apsolutni prioritet je borba protiv terorizma. Radićemo na tom pitanju zajedno sa Rusijom", rekao je Makron. Govoreći o situaciji u Siriji, on je rekao da će Moskva i Pariz razmjenjivati informacije sa terena kako bi se poboljšala situacija u toj zemlji, prenio je "Sputnjik".

Makron je sa Putinom razgovarao i o primjeni sporazuma iz Minska za Ukrajinu, ističući neophodnost novih pregovora u Normandijskom formatu što je prije moguće.

Francuske kompanije ostaju u Rusiji Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je danas sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom razgovarao uglavnom o bilateralnim odnosima.

"Razmotrili smo različita pitanja, pokušali smo da definišemo zajedničke interese", rekao je Putin novinarima, zahvalivši Makronu za poziv da posjeti Pariz.

On je naglasio da će uprkos svim problemima i restrikcijama francuske kompanije ostati u Rusiji, prenio je "Sputnjik".

Putin je rekao da francuski biznismeni nastavljaju da investiraju u Rusiji i da je francuska strana zainteresovana za ekonomsku saradnju. Dva predsjednika razmotrila su i potrebu razmjene u oblasti kulture.

"Vjerujem da je više ljudi ovdje sada spremno da sarađuje sa nama", rekao je Putin. Putin je istakao da je danas najvažniji zadatak borba protiv terorizma.

"Francuski predsjednik predložio je uspostavljanje linije komunikacije između Rusije i Francuske u okviru borbe protiv terorizma", rekao je Putin.

Dva predsjednika razgovarala su i o situaciji na Korejskom poluostrvu i nalaženju rješenja za nuklearni problem u regionu, navodi "Sputnjik".

Putin je ovom prilikom pozvao Makrona da posjeti Rusiju.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS