Menu
A+ A A-

Državnici iz regiona na Vučićevoj inauguraciji 23. juna

  • Objavio:   Miljan Rasevic

aleksandar vucic 2017Inauguracija novoizabranog predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića biće održana 23. juna, a na toj ceremoniji će prisustvovati veliki broj državnika iz zemalja regiona.

Vučić je danas medijima u Srbiji rekao da se očekuje dolazak najviših predstavnika iz Slovenije, Mađarske, BiH, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Grčke i Austrije.

"Na inauguraciji 23. juna imaćemo do sada najveći broj predsjednika, šefova vlada, ministara spoljnih poslova. Očekujem da dođu gotovo svi iz regiona, jer su mir i stabilnost u regionu dio moje politike", rekao je Vučić novinarima, nakon sjednice Vlade Srbije kojoj je on posljednji put predsjedavao.

Vučić je najavio i dolazak nekoliko državnika iz Evropske unije, te dodao da će se centralna svečanost inaugurisanja održati u Palati Srbije.

On je istakao da dolazak svih na inauguraciju predstavlja do sada najveće priznanje, ne za njega, već za Srbiju, i istakao da će to biti veliki skup na kojem će biti služeni samo proizvodi iz Srbije.

"Nećemo imati najbolju francusku ili italijansku kuhinju, ali zato ćemo imati pristojnu srpsku", dodao je Vučić.

Prema nezvaničnim informacijama iz srpskih medija, Aleksandar Vučić će predsjedničku zakletvu položiti u srijedu, 31. maja i tako započeti mandat.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS